Friday, May 6, 2011

tersesat dan bercinta

amaran keras:ini entry cintan cinton.sape tak suke baek out cepat !heee

yess ! thats true =)

kisah cinta aku dan dia bermula dari peristiwa sesat ! seyes wa tak tipu cakap lu ! benda nie benar benar berlaku bhaiii..tak caye? ce korang baca sampai bawah..hehe

bermula dari peristiwa SESAT..
terjalinnya sebuah ikatan
tercipta seribu kenangan
dan kini hadirnya perpisahan
menguji keutuhan dan kesetiaan dlm menjalin persahabatan
lantaran itu belajarlah menghargai sebuah kenangan
kerana ia kini hanya wujud dalam ingatan
dan tak mungkin akan berulang lagi..
malah tak siapa bisa mengubahnya
itulah realiti..
namun sebuah persahabatan yang sejati pasti akn  membawa
kerinduan yang abadi.....

*hello dear ! ko ingat lagi tak dengan ayat nie?sila hargai walaupon sastera aku tak sehebat mana.:P

okey,act dulu we just fren.ada satu weekend tu kami decide nak g tengok wayang !member2 lain sume taknak join.so yang g hanyalah aku,dia,adi,tikah ! kita tengok cita ape ahhh?okey lupa ! kitaorang g merempit 2 biji moto !masa balik tue ntah nape bijak cerdik pandai sangat si tikah nie terlepas pandang and tersalah pilih jalan !kat highway bhai mana buleh nak patah balik ! nak taknak kami yg cerdik macam budak hingusan baru dapat lesen terpaksa teruskan perjalanan !tetiba sampai 1 tol,dengan wajah selamba tanya kak tu "kak ni tol apa?" kak tu jawab "tol jambatan la" demm ! kita nak p penang ka weyh? haha !kami pon terpaksa tunggu si dua jejaka nie konon2 datang nak selamatkan lah. ceyttt !nak tak nak terpaksa teruskan perjalan ke seberang !merasa jugak aku merempit di atas jambatan p.pinang.yahooooo ! nak tau kami u turn kat mana? kat bayan lepas sana nuhhh ! jauh ann? heee

lepas dari kejadian tu aku selalu contact dengan dy !hari2 plak tu.malam pas solat mesti akan masuk msg dari dia.padahal kat giat satu kelas je.dah penat ku hadap mukamu dari 8pg hingga 5ptg !heee.siang jumpa,malam msg ye dak?bila malam msg kemain,sok pgnya tu mesti malu nak tengok muka annn?:P

tapi time tu kita tak bercinta lagi kan?biasa la statement xnak kalah "kami kawan jer" haha !ingat lagi masa test networking aku kat hujung nie,kau hujung sana !dah la susah nak mati.kau asyik tengok aku je sambil buat isyarat "boleh x?" tp malangnya aku tak berjaya ! aku nanges puas2, tp kau ada.haha

ingat tak masa budak junior dah masuk cikgu suh kita lepak kat bilik kuliah.time tu kita dah tak belajar !kau selalu ajak aku tengok happy tree fren kan?sampai skrg aku ingat lg weyh pasal cita tu ! bila aku sejuk kau pinjamkan sweter baru kau tu. bila aku ngantuk kau bagi bahu !opps !:P 

dulu takde lagi facebook.kita slalu main myspace dengan email !dalam kelas pon dok ym !aterrr kata budak komputer kan?hehe. ingat tak kita email apa,?jap nak copy paste !=)

*kau antar nie

persahabatan kita lahir dari pertemuan yang singkat...
namun.....
rasa sayang sentiasa hadir & mekar di hati kita.......

*aku reply nie

adakala kita harus menjaga pergaulan dalam hubungan yang terjalin demi menjaga hati insan lain..
namun persahabatan yang sejati tetap kekal abadi selamanya..

tak cukup dengan tue,kau send dekat aku lirik lagu gadisku !aku tak penah dengar.*loser kan aku? then nasib kat hp lan ada ! aku cube dengar lagu tue. aku bagi kat kau lirik lagu niat hati taknak berpisah sebab nanti aku nak g plkn.haha. ingat tak minggu2 akhir aku dah nak g kau ikut family kau bercuti kat mane ntah !aku sunyi doe.rindu kat kau.then aku send kat kau lirik lagu sahabat ! kau pon taknak kalah then kau bagi aku lirik lagu kau kesayanganku !aku pon kira nak menang jer aku bagi kau lirik lagu harapan ! haha cukupcukup lah tu yer..*poyo jugak kita dulu2 an?:P

dulu kau suka bagi aku pegang kunci moto kau kan ! tawu la moto baru. haha.lepas tu aku suka main bear yg kat kunci kau tu !kau ada,aku ada.tp skrang hilang mana?haha masa aku dah nak kena g plkn kau mintak nak bergambaq dengan aku. seyes aku malu and sedeyh weyh ! video lan buat sempena nak berpisah dengan aku tu terharu gile.nape ada pasal kita?haha.sedeyh aku tinggal kau tak lama sebab aku g plkn pon 9 hari je an? tu pon tiap2 hari aku akan contact kau.tp kita kawan je annn.:P

bila balik sini aku masuk balik giat mara.kita belajar sama2.lepak sama2 tiap2 hari.org lain balik kol5 ,kita balik kol6.30 ! sempat lagi dating.thanxs la kengkawan lain yg sedia menunggu ! tp masa tu kita kawan je an?last day kita kat giatmara ada jamuan utk kita semua and esoknya kita g lawatan kat p.besar an?malam tu aku pening pala kau picitkan ! masa makan kau minta suapkan,aku suap !=)

esok paginya dah siap waaa...baju kita sama !kau tiru aku eyh? ke aku tiru kau? ceyttttt ! kau yg nak same ann?haha masa dalam bas kau duduk sebelah aku ! kite sume caple giat duduk dengan partner masing2 ~ kita kawan je an ! tetiba kau pegang tangan aku ! kenape weyh?ada masalah ker? haha 

lepas pada tu kita sume dah habis belajar kat giatmara and dah buat haluan masing2 ! kau pegi poly !aku pegi u ! eh eh berpisah ke? biar jauh dimata tp dekat di hati ye dak?:P

aku happy sangat dapat kenal kau weyh !and tak sangka kita kekal sampai sekarang !even couple yang lain dah berpisah,tp kita maintain jerk! dekat giatmara kita kenal,kita kawan.kita bercinta ! hope one day kita akan jumpa balik cikgu kat giatmara bawak anak terus ! haha..=))

bole pandang pandang,jangan pegang pegang !:P

thanxs sebab sudi baca entry sy !=))


4 comments:

kim heeruul said...

wah..sweet nye..^^

Afsar said...

lain kali kalau sesat kol jer..hehe

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

sooooooooooooooo sweeeetttttt..:)

Ashraf said...

dah follow =D
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...