Wednesday, April 6, 2011

tujuan utama holiday !

halooo halooo !assalamualaikum orang kampung !chat? okey tonight aku nak tunaikan janji hari tu yg dalam entry nie aku nak buat entry conclucion pasal holiday ke langkawi ! bez ke x? hoho !meh nak habaq mai..*opss terkeluar loghrat kedah plak !*

okey act tujuan utama holiday aku dengan bebudak kelas hari tue adalah disebabkan kami sengaja nak jejalan sesama rakan dan taulan sekelas !ye lah susah kot kami sume nie nak kua togetherGETHER ! haishhh !nasib la bila buat trip camni sume nak join !thanx frenz !sayang korang !*tibe2 je an hahah* 

tujuan kedua trip ini di adakan adalah disebabkan kami ada assignment ! heyyy,jalan,jalan jugak. kerja pon jalan tau ! kiteorang kena think restaurant ape yg kiteorg nak bukan if kiteorang nak bukak kat langkawi !OMG ! i dont have any idea !help me pleazzz? korang ade idea? kalau korang nak tawu selama 3hr 2mlm aku kat sana , aku rasa mana nak berpuasa jer !napa? korang mesti nak tawu kan? korang penah g langkawi ke x nie? hadooo,langkawi dekat over da sea je bukan kat oversea ! HAHA ! okey meh nak citer.*to org langkawi sory la eyh* aku just cakap berdasarkan pengetahuan aku as student in FOODSERVICE MANAGEMENT !service makanan kat restaurant yg aku pegi sangat teruk !what i imean? haishhhh ~amat menyedihkan + menyakitkan hati la. cube bayangkan, mentang mentanglah dyorang tawu kami nie pelancong so dy tibai harga makanan cam double triple plak dgn harga makanan kat penang ! hadooo, dah tue dalam sup danging ada rambut ! ai limau cam kilang gula dah tutup,(tawar siot!) ! and da last dy cakap setiap meja makanan set RM60++. makananya just ada ikn siakap sekor,kailan grg,sup dgg,dgg msk merah ! mahal siot bhaiii?dah la sikit nak mampos ! at da end lg sakit hati , time nak bayar bil up sampai rm200++ !perghhh.. ada service tax ke bang? come on la bang, kiteorg budak foodservice kot !kiteorg blajo sume nie. CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT okey! bak kata PA "ikutkan hati sy,sy memang nak angkat kaki jer,tp tgk muka kamu sume dah lapar sgt,sy sabar je la" huhu thanxs puan !:)

for the second day kami g makan dekat restaurant area cable car. sementara tunggu kengkawan lain naek cable car, kami yg taknak naek ni g la makan.dah lapar tahap kebulur sangat haa.. perghhh sekali lagi kami sakit hati dengan service dia !you know why? order hampir stgh jam makanan baru sampai !kalau time bulan puasa nie kompom aku bukak puasa minum ai paip jer !nak kata ramai orang?xpon ! aku cuba berfikir positiv !maybe dyorang nie jaga hygine kot? kot ya pon hagak2 la kan? customer kau dah tunggu lame kot!dah menyumpah2 kat ko !*oppss!* if ya pon service ko lambat nape ko x prefer sumthing untuk customer ko? idak ler dyorang nie kebulur sgt sementara nak tunggu makanan tu siap. muka jangan nak ketat sangat okey? and yg lagi bebal order lain dapat lain ! ape masalah sekarang nie? pendengaran ke? hadooo ~~

AND !

kalau korang selalu g langkawi perasan x? kedai makan dyorang tak ramai customer. kiteorang pon compius ape masalahnya?makanan tak sedap ker? mahal sangat ker? or kawasan tu ada antu kak limah?so,kiteorang pon soal lah abg driver setia melayani karenah giler2 kami nie. abg tu pon story la. dy cakap kat restaurant langkawi nie usually  tourist jer yg datang singgah ! nape? ye la , kan mahal. org2 tempatan biasanya masak sendiri jer kat umah.(bagus bagus) and abg tu jugak cakap selalunya kedai makan akan tutup awal ! daripada situ baru kami paham,nape setiap restaurant yg kami lalu tak ramai customer.ouhhh,begitu lah ceritanya.

okey meh nak story tujuan ketiga kami holiday,oleh disebabkan every sem kami bayar yuran kat UiTM and puan ada bocor rahsia act duwet yuran tue separuh daripadanya untuk kegunaan kamu jugak ! mean,kalo nak g trip mane2 bole mintak peruntukan dari UiTM ! so, takkan nak lepaskan peluang cam tu je kan ? bez bez! nex sem nak g BALI ahhh ! bole x puan? hehe

dah la tu je kot nak story ! ermmmm.. eyh jap !!heyyyyy aku ada satu tempat lagi yg buat aku teringin nak g langkawi buat kali kedua ! seyes aku rasa macam nak prehoneymoon (over nak bold + large ayt tue.hehe) kat situ after kawen nanti boleh? agak2 my future husben setuju x? bole la pleazzz ! dah jatuh hati dengan tempat tu la. korang nak tawu kat na?jap nak tunjukkk !

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tarrraaaa (dgn gaya tgn skali) THE DANNA HOTEL !mula2 masa lalu ini jer yg aku nampak !tengok banggunan dy cukup la !cam gempak kot ! and bila tanya abg driver nie hotel bape star and he said 7 star bhaiii !jangan memain !satu malam 1k tau? *amcam my future husben?ada brannnn?) hihi.. aku balik try search google image nak tengok g banggunan blah dalam, ye la masa kat sana hanya mampu lalu jer. so nampak luaran dy jer.huhu. and hasil googe image membuatkan aku rasa cam nak g gak sana !haha. korang pon mesti teringin nak g.haha tak caya? try tgk !:P


seee..lawa kannn?

 nampak luxury gile kan kan kan?

perghhh, bilik pon cunn bhaiii..

lawa gila annn view dia. OMG bahagianya kalau dapat datang sini.:)


okey lah korang sampai setakat sini saje entry kali nie. aku dah simpan angan angan nak datang sini ,korang amacam?haha..
thanxs korang coz sudi luangkan baca entry aku.
feel free to drop ur comment !:)


mood:jom3 study ! korang doakan aku for da test yg selungguk nie eyhhh !huhu.thanxs.LOVEYOU !:)

4 comments:

panda gurl said...

hahahaha.awt xcter kes gmpak kt kdai mkn cble car nuh?hahaha,hehehe

qalisya said...

memang best la kan kalu dapat prehoneymoon dkat hotel 2..ahhahaha...ak nak tdoq dalam kolam 2 lah..mcm setyle ja..hahaha

nurain said...

whoaaa..i want to be here toooo!!!!

lynda said...

panda gurl: haha malas citer.. isu hangat bhai..:P

qalisya : haha. style doe !jom kita p nak nak?haha

nurain: jom2. mesti bez an an an?:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...