Friday, January 28, 2011

akibat mulut yg jahat!



assalamualaikum !

hyee fellow semua.chat?yeahhhh !mesti bagi student2 xkira lah dari sekolah ker,poly ker,u ker,kolej ker tengah syok giler sebab nak balik kg masing2 !cuti ann?dah paking barang?or dah ada yg on da way balik da?or dah ada yg dah sampai kg?ishhhh !awai xkalut en?hehe..xpe2 sapa yg xsabar nk lek jumpa family en...sepanjang cuti jaga la diri bebaek eyh !sy balik esok !b.mertajam dengan p.buntar dekat jer !so xpayah la nak kalut2..hehe !


okey..berbalik pada isu title diatas,disebabkan mulut aku yg jahat sangat suka dok bahan org,sekarang aku dah terima balasan yg setimpal !*adeihhh..padan muka !T.T !huhu..baru pagi tadi jumpa doktor and he said ada bengkak kat dalam !seyes sakit kot !nak bukak mulut pon ada limit size keluasan dy ooo !bila bangun tido memang sabar jer la ann nak bukak !ye lah !masa tido kan mulut tutup,so bila bangun nak bukak balik memang slow motion lah jawabnya !masa jaga aku sllu excersice !bukan excersice lari pusing padang 5,6 kali lah !*over you !euwww!tp excersice buka mulut laa..nk bagi biasa balik !


aku memang sorang ank gadis yg paling payah nak makan ubat !seyesly xtipu !pernah suatu ketika masa aku ngah spm aku kena kayap!sebelum nia aku xpernah tawu pun pasal penyakit tuh!mati2 aku ingatkan aku kena campak !rasa macam dah tension giler kena campak time spm !dah bapa hari tp dy naek area leher,telinga and hampir ke pipi !my mom said kayap nie berubat cara kampung jer and once dy dah bersambung bole mati !OMG !time tuh aku dah cuak kot.sebab kat bahagian telinga dah hamper bersambung !tp nasib baik mak sempat ubatan !eyhhhh !wait !bukan berubat panggil bomoh bagai !hasihhh mean biasalah org kg tua2 nie kan ada macam2 petua.mak sapu amenda daun ntah warna hijau kat tempat yg sakit tuh !dah macam elien aku tengok!heee ~ sampailah one day,aku makan ikan goreng then beberapa minit kemudian aku nanges xhengat dunia sebab rasa panas + pedih nak mati!g klinik and doktor said aku xbole makan makanan yg berminyak and bila masa org nak goreng pape ker aku kena dok kat lua umah !memang dugaan siot sebab aku kena study dalam keadaan sakit!kipas sentiasa tepi aku !memang time tuh aku pk spm aku hancur punya sebab aku study dgn ai mata jer!but alhamdulillah ok !aku suka sangat time tuh sebab tido gn mak!heee..


apekejadahnya aku bebel panjang berjela niyh>hadoooo !act aku nak cakap maca sakit tuh mak aku suapkan ubat !disebabkan aku nie penakut nak mati makan ubat so mak aku yg nak suapkan !dekat 10 minit gak la amek masa.napa?haha dari 1 sudu ai gamat sampai lah 1/2 sudu,sampailah 1/4 sudu baru aku minum !mak pon xlarat nak layan karenah aku yg penakut nie !haha


ada sekali tuh gastrik aku datang menyerang!masuk wad kecemasan then doktor suh makan ubat time tuh jugak !matilah akuu annn !nasib doc bagi ubat yg kena kunyah tuh !kalau bagi ubat ai?mau tersembur kat muka doc tu.hee..aku memang budak bijak menipu!kua jer dari wad kecemasan tuh,tanpa pk panjang aku terus ludah balik ubat tuh..heeee..:)


sampai sekarag kot aku xreti nak makan ubat !and today doc bagi aku ubat sapu dengan ubat kulum !adeihhh !lynda nk makan ubat? biar betul?huhu..nak sapu ubat dalam mulut?warghhhh !xsanggup !ubat kulum plam mak aihhhh !besar kedabak !huhu.tp bila nak baik?nak makan pon seksa lah dodol !huhu.:(.. hope one day my future husband akan buat satu ubat yg berperisa cadbury ker,kfc ker? aku lah org pertama yg suka giler makan ubat !best annn?heeee..:)


and da last word !kepada mangsa2 yg menjadi bahan kajian aku membahan org,maaf eyh !aku dah terima balasan setimpal !hehe..lynda jahat annn?adeihhh...tp melawak je annn ann ann?






okey aku zip mulut ahh pas nie.sorry~~:)






.sakit lah.

6 comments:

Haezzah said...

selamat bercuti......

lynda said...

haezah.thanxs.:)

qalisya said...

udah2 la 2..sox ur future husben amek ubat 2..
sapu trus kat tmpat yg skit..(cara yg pling lmbut..huhu)

aish♥ said...

ubat x besh!hehehe
x ske ubt jgk~~
(^_^)

Cik_Shiqah said...

hahaha saya pun pyh mkn ubt,
ada skali tuh wktu kecik, tgh skit telinga sngt2, tpi bila mak sowh mkn ubt mmg takmau! smpai kena kurung dlm bilik air lah, hahaha nostalgia2. hehe :D

lynda said...

qalisya:ermm..ye la tuh..
aish:huhu..tu la kan..
cik shiqah:huhu...sama la kita..ada nostalgia..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...