Friday, May 20, 2011

aku adik yang cuai !


yeah aku adik yang cuai.aku tak pandai jaga kakak sendiri ! disebabkan aku la kakak aku jatuh kat jalan petang tadi. ouh lalainya aku kan?

hurmm kan semalam aku dah cita pasal kakak aku dekat entry nie .korang dah baca? sedeyh doe kak aku tak okey pon lagi. hari nie kalau tak silap aku dah 4 kali kak aku jatuh ! 

mulamula pagi tadi.sedang enak aku diulik mimpi tiba2 anak buat aku kalut2 kejut aku bangun tido gtau kakak aku jatuh lg !ouh aku terus bangun and tengok kak aku dah terbaring di karpet ! ketaq lutut choa! aku jerit pgl dyorg yg lain. rupanya mak xde kat umah,kak yg lain kua.nasib ada abah !SELAMAT !hehe

then yg kedua masa kat dapur. nasib time tu ada mak. yeah mak pandai sikit nak ubatkan kak !mak bagi minum air yasin takut la dia !huhu..yg ketiga masa dia nak solat zohor. masa tu dia sorang2 kat umah atas.mula2 abah tunggu then abah turun.tiba2 kami dengar ada bunyi org jatuh.kalut la sume lari naek umah atas ! tengok2 kak dengan bertelekung jatuh ke arah pintu ! gaya dy macam nak terkap satu benda !huhuhu.. MENAKUTKAN !Ya Allah time org nak solat pon dia nak kacau? 

petang tadi aku jaga kak sebab kak yg lain kua lg.abah pon kua.mak plak dok kat jalan tu dok kemas2 halaman umah.aku lepak kat kosyen depan umah jap gn kak !then rasa cam lapar je.so aku pon masuk la umah jap nak goreng kentang !ingatkan kak dah sedar !tetiba dengar mak jerit panggil aku ! cari2 tengok mak ngah angkat kak kat jalan !Ya Allah camne dia bole terlepas sampai ke jalan? nasib tak masuk dalam parit and nasib ada mak !lalainya aku?=(


hurm,aku tawu saat nie pon dia masih sedar tak sedar ! cakap dengan aku pon merapu jer . aku takut gak,buatnya masa ngah cakap dya cekik aku ke? dah la dia tak sedar dia tu sape kan !mintak simpang malaikat 44 ! huhu.. reader pleaz doakan sepaya my sys cepat sembuh yea ! seyes kesian kat mak i. dia yg menderita jaga kak. and kesian jugak kat anak2 and husben kak !Ya Allah kau sembuhkanlah kakak !

tapak kaki lynda : yeyy dah dapat header baru ! thanxs bro asim ! i like it !=)))


4 comments:

aSiMiRa.aSiM said...

asim ni name je ust..tapi xhebat nak rawat2 ni..asim sdey dengar..kenape jadi camtu..ish2..asim hanya mapu berdoa..ya allah..bagi la yg terbaik untuk akak linda..amiiinn..

lynda said...

asim: huhuhu xpe la nak buat camne. bole berdoa je lah !thaxs kawan !=)

qalisya said...

awk..jgn pnah brhnti dri bdoa taw..smoga smua nya di akhiri dngan selamat..huhu

YANA YONET said...

hurm :(
yana doakan akak awak cepat sembuh ye. aminnn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...