Friday, January 7, 2011

my dreams wedding


hyeepp..assalamualaikum !hye readers.selamat malam.hari ini detik ini aku nak updated pasal "my dream wedding" ! ini bukan main2..tp betul2.haha.act aku dah lama tunggu saat nie sebab hari tu aku de la tengok CST production updated status yang menyatakan dtorang nak buat contest !hadiah dia - 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )
- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.  so,hari kie aku berkesempatan untuk join jugak contest nie.korang jom la join..nak tak? lau nak tau syarat2nya korang klik sini . jom la join !hasil kerja CST production nie memang gempak arghhh wa cakap lu ! seyes aku respect giler. xcaya? nanti aku tunjuk bukti..:)

let's started
-----------------------------------------------------------------------

my dream wedding..

okey act aku nie just orang kg jer so tak bole la nak wedding ala2 wedding of da year. ok,bukan nak merendah diri ke hapa ! but for me memang lah kawen sekali jer dalam hidup.tp xpayah a nak over2 kan?biasa2 sudah lah. plus,my father and my mother cakap jangan buat kat dewan ke hapa. buat jer kat umah.nanti senang org kampung datang.lagipun  adat kat kg sy jenis yang gotong royang. so,i think that,lagi bagus cam tu kan?mengeratkan silaturahim lah katakan.haha.ok2 stop membebel.:)

jom kita dreaming sesame..heee

baju nikah.nak yang warna putih purple tuh.hah layak ker aku pakai macam tuh?okey diet dari sekarang.haha

pelamin nie kalau boleh nak warna ala ala purple jugak la.untuk majlis batal ai sembahyang.simple tp cantik kan?*suka !

baju masa hari bersanding.tapi nak warna peach bole?nak pakai macam ni aku akan sedaya upaya menjaga badan supaya tak buncit !heeee..

kasut sy pilih yg simple cam nie jer sebab sy xsuka kasut yg jenis bertutup kat depan.xtawu napew.lagipun bertali cam nie boleh suh en husben tlg ikatkan.sweet kan?then xnak la nanti orang xnampak inai yg aku pakai cantik2 tu..haha

kek pilihan sy !tinggi kan?demand sikit..alaaa..bukan slalu pon kan.kalau nak lain dy yg lain lg,aku nak potong dy kek tingkat ats sampai ke bawah.xnak kek palsu..dari tingkat atas sampai kebawah nak yg asli..wahhhh..over you !heee..:)

nie pelamin masa majlis persandingan.bukan apa ,aku saje jer pilih yg besau sikit sebab aku tawu family aku ramai.kang nak bergambar xcukup space pulak kan.then masa bersanding ada lagu "for the rest of my life"..alahai..terbaekk..haha

nie gaun untuk majlis potong kek.kalau boleh warna putih merah ker..ok?yg belakang tuh lg labuh pun xpe.nt masa jalan org pegangkan..heee..beznyerr..;)

nie pintu gerbang menuju ke pelamin.kalau boleh pintu gerbang tuh nak bentuk LOVE !sweet jer kan..ada red carpet la..masa jalan tu main kompang..pak pak bung bung !heee..meriah..;)

then nak bunga ros putih macam nie.pastu letak la reben ke,ape ke warna peach2 sikit.touch up kasi cantik sikit..then nanti aku nak baling bunga tuh..bole?:)

nie pulak bilik pengantin.bertemakan warna peach.kalau boleh nak ada bunga ros hidup ats katil.simple kan?memadai lah dengan ruang bilik kat umah aku kan..


aku xcreative sangat..kalau menang pon better mintak pendapat LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR sebab hasil creativity dy memang da bommm ahhh !
xcaya meh tgk..






seee..da bomm kan !ada banyak lagi. kalo korang nak tengok klik sini PHOTO .creative kan?i lyke..*sory sys curik hambo kat fb you !heeeeee..:)

and lastly nak gambar kenangan yang ala ala camni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
camni?of cos x lah !memang teringin nak pic camni.cantik kan?padan la gn angkasawan kita ni..tp for me cam xsopan kan?dah pakai baju kawen cantik2 then terlompat2.tp xpe la.lain org lain pndangan..huhu..aku xnak lah !

nak yang camni..

nie ala2 tepi laut..romantiknyer..<3

ala ala garden..terbaekk wok !

tepi pantai ker kan..

nie pulak ala ala kampung.tepi sawah ker,atas titi pon ok jugak.:)

ni pon cantik jugak kan.

act banyak lagi.tapi xkan nak tunjuk sume kat sini.penat nak roll sampai kebawah t kot.huhu.
bila dah pakai cantik2 xkan nak bergambar jer kan?mesti nak record video yg menarik.buat kenangan.yang tuh memang xde idea.and serahkan bulat2 kat CST PRODUCTION sebab dyorg lagi pro..:)
kalau xcaya meyh nak tunjuk bukti..

*sy suka sangat.macam sweet giler kan?and video dy dalam ai tuh cm cun kot.ingat senang ker nak record dalam ai?memang aku respect giler la kerja dyorang nie.

*happening jer kan?

video2 yg dyorang hasilkan memang masyuk larh.sy bagi 10 bintang doe..teringin giler nak buat video cam ni.tp xde lah creative cam dyorang nie.bukan nak bodek ke hape.but seyesly stiap kali dyorang updated video baru sy akan tengok.siap promote kat my family and member2 lg.video dy menarik plus lagu dy pon bez kan.

okey memang simple.tak payah nak over2 and sesuai lah kalau nak buat kat kg jer kan?
 and !

kalau menang pon hadiahnya boleh tukar milik kan?and valid sampai 1 jan 2012.time tuh sy diploma pon xhabes lagi syg,xkan dah nak kawen kot kan? so sy just nak hadiahkan kat my brother yg nak kawen 25 june nie..boleh kan?



20 comments:

miss_neeya said...

fuyohhhh...cm bese je kan..hikhik

miss_neeya said...

*best

lynda said...

weee..simple jer kan?act saja jer join.and kalau menag nak bagi kat abg sy..dy yang nak kawen. slalu tgk vdo cst production buat.dy slalu mintak lnda buatkan camtu gak time wedding dy nanti.lnda bukan pro cam cst tuh...sbb tuh try join..lgpon vdo dyorg sempoi.as exmple cam dy rakam dari kasut ke bunga..cantik kot.creative kan?teringin sangat nak belajar.:)

Firdaus Alim said...

errr..saye xterpikir nk kwen ag..tggu ag 6 thun heee

purplepokoyo said...

sy stuju kalo wat kt umah 2.
kt tmpt sy pn jenis yg gotong royong cm2.
lgpn bole reduce cost skit dr upah catering.
kalo msk sndri,lauk lebih boleh sedekah kt jiran2.. :)

hans said...

hohoho
den nak buat dkt rumah jer

P/S : Bersama Hans Menikmati Makanan Western - Chop & Steak

lynda said...

firdaus-sy pon lambat lg nak kawen.join pon coz untuk abg sy..:)

purplepoyoko-tu la kan.lagi jimat and meriah..:)

hans-tu la..buat kat umah lagi best..:)

Lyana MK said...

dear...good luck!!! nice idea!! ;)

senydream said...

suke2...;)
hpe ur dream come true lor...

lynda said...

wee..thanxs syg..:)

sissyira said...

salam

wah, syira juga nak baju macam tu, tapi nak color gold n green :D

Famme loma said...

i wish ada org nk mlmar i n dpt wdding cm gini..huhuhu
follow me bck..thnks..
lovly blog!

lynda said...

tq korang..;)

iedchan said...

beshnnnyeee...hehe..tgh piki2 lagik nak dream wedding macam mane ni..kite folo u k..:P

skieyn said...

teruja kan nak plan for the wedding,, good luck!

"What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

luvia said...

niceeee..:) gud luck..

Sery Suryani said...

gud luck..=)
do visit mine..
http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

Teratai Ibunda Catering said...

good luck in this competition. if you need catering services, do not hesitate to contact us at terataibunda.catering@gmail.com. tq~

Teratai Ibunda Catering said...

good luck in this competition. if you need catering services, do not hesitate to contact us at terataibunda.catering@gmail.com. tq~

Apple Sweet said...

Gud Luck....
dh voted....
http://sweethoney01.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...