Thursday, January 13, 2011

kami memang suka bahan orang.so what?

assalamualaikum...hyeep2 hye blogger sekalian.sihat? ouchhh !aku bukan nak gaduh kat entry nie..tp saja nak cari gaduh haha ! okey mari2 rakyat jelata sekalian kita bercerita *ayt GEGEH giler heeeeeeee..:) sepertimana yg aku bilang jadual aku hari isnin and selasa memang pack.bole mati 2 hari then rabu hidup balik.haha.mana taknya kua umah kol8 pg and balik 10 malam.dah macam org g kerja kan?oleh disebabkan aku nak cakap yg aku nie budak bajet pandai so,aku sanggup hadapi sume nie demi ilmu !aicehhh !haha


bila dah lepas hari selasa aku dah rasa lega sikit !dah xde kelas malam . tapi hari rabu ada kitchen !8pg-2ptg!adeihhhh..ponat uhh..tp layan jer..bila cakap pasal kitchen,today our 1st day masuk kitchen baru heee.baru ker?xder la.act kitchen dah di renovate lahh !meh nak share pengalaman hari pertama masuk kitchen di part3 bilamana terpaksa bergabung dgn bebudak junior !


for the diz sem kami dah mula belajar berdikari bila mana kami just masak sendiri ikut resipi yg COD dah bg.COD stand for chef-of-da day.xde la cam last sem,chef tunjuk baru nak g masak.haha.tapi kan baru 1st day msuk kitchen gn dak junior dah macam2 benda lawak yg kami jumpa.sebagai contoh:


nak tawu apa yg ada dalam pan nie?hoho.ini adalah telur masin yg sedang direbus !nie lah jadik bila bebudak laki masuk dapur !heyyy deyyyy !basuh lah telur tu dulu baru rebus .haha..kan dah kena bahan.credit to dak junior yg rebus telur nie..heeee

yg ni pon lawak jugak!tawu nie benda apa?ini adalah spesis cucur yg mengandungi jagung atau lebih dikenali sbg cucur jagung.haha.xda rupa cucur jagung pon kan?nak tawu knp jadi camni?sebab menurut resipi yg COD bagi kena taruk 2 sudu teh kunyit !seyes giler kan?1st time kot aku tgk cucur jagung kuning giler mula la aku nak gelak berdekah2.bila dah goreng dy jadi lah merah!dah macam daging goreng haa..*kalau yasin dengan kak amon bc msti marah aku..heee..sorry!;)

ada banyak lagi benda yg menarik tp nie jer yg aku sempat snap !seronok bahan orang ..heeeeee..pape pon memang best masak today.lg best bila miss cakap kami masak sedap2 even baru 1st class..congratz guys !;)

*******************************************
di sebelah petang kami ada kor.nak tawu kor apa yg menjadi pilihan?of cos tennis sebab dengar kata sir abas yg jadi coach !kot2 la kelas slalu batal kan?rupanya kami salah sama sekali.haha.dapat coach lain !okey yg nie lg best bahan org bila mana stu kelas xsuka dengan satu org hamba Allah nie.seyes bengkek giler !wak lu kau mat!memang bez lah bila kami bebudak gurl DF bahan org !mesti kau bengang kan?and kami dah gelarkan kau sbg coach no2 heee !msti kau bangga kan sebab kau terpilih masuk dalam blog aku!haishhh~~

haaaa..nie lagi satu budak mau kena bahan ! seyes kau buat aku mula nak aim kau ! wak lu pegi like sume pic aku dgn abe aku? habis sume komen kau nak like? memang camtu eyh cara bebudak pra matang cam kau nak protes?mature sikit eyh !lau lu betul2 xpuas hati sama gua dtg jumpa gua lah !jangan nak langsi sangat !ada pahem?wa xsuka doe.lu buat cam ni u bikin wa panas jerk !jangan nak perangat org sangat !ok?

chau cincau !
daaa..
assalamualaikum !=)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...