Saturday, January 1, 2011

cabaran awal 2011


*hello people..assalamualaikum..sihat sume? huhu..

*entry kali ni nak story pasal cabaran diawal 2011..sangat menguji kesabaran lynda..:(

*pagi2 pegi daftar.cuak jugak sebab matrix card tertinggal kat kg !takut xbole daftar.nasib yg jaga tuh my member jugak.so lepas la..huhu..

* balik dari daftar terus lek umah.salin baju bagai.terus turun g tolong jaga store.hari plak macam nak hujan.nasib ada member yg tolong baking kerja aku coz aku memang rushing nak lek kg.

*around 2 lbh aku lek umah.solat sume,amek barang and terus turun and jalan g tunggu bas.bahu aku da sakit pdhal bawa laptop satu jer !bygkan lynda sok lg bnyak brg kau ! haishhh ! tu la dulu masa kecik2 mak dah ajr jangan galas benda berat2.

*dalam bas rapid orang ramai gak.of cos aku xdapat tempat duduk.yg paling damn bila mana aku terpaksa berdiri dekat dengan nepal,indon,hindu..xtawu la depa xmampu beli perfume ke hapa.macam nak pitam okey !

*sampai jer kat butterworth bas bumiwira and cityliner da penuh.aku cam da xsanggup berdiri.so aku decide tunggu bas lain.

*nasib tak baik lg bila mana pakcik yg jual tiket bas tuh adalah pakcik yg aku jumpa kat bus stop pb.dy soal aku macam2.so,aku cam nak tak nak jer beli tiket.aku tunggu sampai ada org beli dulu baru aku beli.

*xlama tuh ada la pakcik n makcik beli tiket and naik bas tuh.so aku rasa macam "okey !selamat kot lau aku naek bas sekarang..huhu" 

*so,aku terus g beli dengan muka slmber.aku xtengok pon mata pkcik tuh.takut kena santau ! pkcik tuh kata"patut macam penah tengok adk niyh.dok kat p.buntar" aku diam jer.

*masa bg dwet lebih saja je pegang tangan aku !damn siot !okey aku cuba think +..myb pkcik tuh xsengaja.tp kan aku lebih suka kalau lelaki bagi dwet lebih kat aku xpegang tangan aku.dalam bas ternanges plak. ! huhu

*sampai pb dah hujan rintik2..call my sys xdapat.call my sys lg sorang tuh,dy ada kat pucung,kenduri ank buah belah suami dy..cisss !xde sapa bole amek aku.

*naek teksi?omg !dwet lam purse xcukup.berjalan kaki lagi pegi tekan dwet ! then g naek teksi. takutnya hanya tuhan yg tahu.aku hanya mampu berdoa supaya selamat sampai.seyes aku xpercaya dengan mana2 pakcik teksi..takut doe.hope sgt tu kali pertama and kali terakhir aku naek teksi sorang2 !:(

*masa dalam teksi ada lagu "when youre gone" aduiii..sentap ! ai mata da get redy nak kua nie !sabar je la..huhu..erm,pkcik tuh tanya sblm nie tmbang bape.aku dengan jujur jawab rm8. "nie dah ptg,nt balik da xde org nek.byr lebih sikit bole?" aku tnya la.."bape pkcik?" then dy jawab "rm10..bole?" huhu..aku dah malas pk panjang..ok jer la !

*sampai umah mandi,solat and on9.perut lapar xmakan apa lagi.bertambah sedeyh bila lauk pon habis !Ya Allah masih ada ujian buat aku?aku redha jer..masak nugget and berkurung dalam bilik.

*mungkin mak tawu aku dalam sedeyh.so dy dtg lepak dlm bilik aku and ajk aku sembang.sory mak,adik diam jer..bagi adik ruang untuk tenangkan diri sendiri..huhu..:(

*Ya Allah..kenapa banyak sangat ujian yg kau berikan kepada aku?berikan aku kekuatan untuk tempuhi hari esoknya pula..sesungguhnya aku insan yg sangat lemah..amin..:(

2 comments:

syira aka sepatu hijau said...

salam


sabar sabar sabar :D

qalisya said...

sabar yew cik GF...=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...