Wednesday, December 15, 2010

contest:kenangan terindah 2010

salam..hye reader tersayang...
korang chat? meh baca new entry meh..
korang tawu td dalam rajin2 aku dok BW kan..
terjumpa satu contest dalam blog kakak kita nie..
so cam interest nak join bole?
korang pon jom la join..:)
lau korang nak tawu info.
klik je kat nama dia kat ats tuh..:)

tajuk contest dia ialah

kenangan terindah 2010


and


and


and


setelah puas aku scan lappy aku,aku decide pilih gambar nie
sebagai kenangan terindah aku di taun 2010...
nak tengok?
-
-
-
-
-
-
-
-


weeee.....ni lah pic yang aku pilih..
at pantai kerachut penang..
7/8/2010..


nak tawu story disebalik gambar nie?
meh nak story..:)


today da gathering DFSM. biasa la tuh tiap2 sem akan ada gathering kan.. sem neyh kiteorg g pantai kerachut..tp ehh nak g tau senior part5 sem neyh cam kerek jer! pg2 lg dah marah2 kiteorg! tawu la kami lambat,tp cakap elok2 boley? harus ke jerit2? nama pon dak NR..ehh jap..tawu ker NR tu ape?NR tue "non residen" ..kiteorang dok umah sewa sendiri..x dok kolej so uitm gelarkan kiteorg sume student NR....adat la klu dtg lmbt kan. dah la kna nek bas rapid! lain la kalau bas uitm dtg jmput! okey la mmg salah kiteorg! eee! pg2 lg da bikin  gua panas beb!tp sabar je la..nak enhjoy kan?:)

jungle treking hampir 2 jam gak la.. penat seyh! kiteorg trecking dalam hujan dowh.. jalan cmfirm lecah giler la kan? nama pon dalam hutan.. ditaMbah plak gan hujan yg renyai2.. mmg betul2 mencabar aku lar kan.. mula2 jalan biasa jer.. jalan tepi sungai je,..laluan pon siap da mozek g.. dgn belagak aku kata "alaaa..xrasa cam jungle trecking pon..ingatkan trecking dalam hutan.. ni jalan pon siap bermozek lg!"setelah berjaya melepasi titi goyang yg sekangkang kera tu kami dah mula masuk ke laluan di dalam hutan.. relex lg.. after 1 jam.. dok turun n nek bukit.. "aku nak balik nek bot nanti! aku xsanggup!" time nak trun curam tu tinggi giler wehh! org ats tgk org bawah keciq jer! bayangkan klu ptah blik nak pnjat curam yg tinggi tuh? hoiii..xsanggup aku aihhh! dah la jauh amat..yg beznya time turun aku dgr da tpak kaki trun cam bebai la.. mean cam jalan hentak2! blkg aku adik.. nak jer aku perli dy " hoi jalan cam kaki gajah! "  sekali aku pusing budak2 kecik lari dow! ouh, sempat g aku pesan.."adik hati2 licin nie nt jtuh" huh! semangat btol bdak2 ni trecking.. bkn cam kami. haha! penat seyh!

dari jauh g kami dah dengar bunyi air! huwaaa,,, dah nak sampai.. rasa cam nak jerit bia satu dunia tawu aku dah sampai.. haha! sekali aku pandang kanan, aku tengk budak2 yg lari cam gajah tuh dah syok dok mandi.. oo..patut la adik lari laju2.. nak mandi ekk? haha! bez gak la weh.. dengan ombak yg kuat jer.. layan dow!

game time! part ni aku malas sikit walaupon enjoy! okey, aku tau la group aku femes kan,, tapi xpayah la asyik nak denda kami! lol! antara game yg kami sempat main staw gna hidung..lawan makan epal..lawan makan tembikai! makan saja! n antara denda yg kami dapat penyu merangkak,ayam goreng madu! xley blah btoi.. but enjoy la..

waktu nak balik pulak?

jeng ! jeng! jeng!
aku join trecking lg ker?
hahha..


extreme boat! aku xnak naek bot dah!!! sempat aku jerit dalam bot! cuak weh! dah la aku dok depan.. mmg terasa r ketakutan tuh! giler ahh aku nampak kot ombak kat depan aku tau la bila bot akan terhentak! n buat kami sume jerit kuat bila bot melmbung tinggi gak la! aku kat dpan kot! pgg kuat2 la.. klu bwak bby tuh ley tercampak kat laut wey! bahaya dow! takot aku aih!

sakit lar! bygkan bila dah sampai sini kami kena bawa beg2 dak2 trecking! hoi hampa bawak batu ka? berat gila.! aku lak bawa 6 beg dalam satu masa! jalan ada la dari umah swa aku nak ke p.mlam! hoi! urat bagu hingga leher tegang ! dah la aku dari keciq mak aku xbagi galas beg berat2! maaa..depa buli adik! =(


*penat n lenguh kaki but enjoy gak la sebab tu pengalaman pertama buat aku..:)



jep ehhh..
aku nak tag mereka ini..
fie
dan
ain

jom join..:)

3 comments:

syahmi said...

wahhh..indah nya..hehe
like pic time atas bot 2..hahaha..
muka cuak yakmat..hehehe..=P

cik Teratai Wangi said...

thanks Dear.. Best2.. Menarik.. Suka pegi pantai.. tgk view laut kan.. hehe neway.. Gewd Luck Dear...

lynda said...

syahmi..tq..haha..kejam ! bia la..:P

cik teratai..tq..sy xmengharap tp lau dapat alhamdulillah..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...